Takipte kalın lütfen : https://www.instagram.com/ruhunu.ozgur.birak/
Abant Gölü, Bolu’nun 34 kilometre güney batısında bulunan, yaklaşık 1350 rakım yükseklikte bulunan ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür. Suları tatlı olan gölün, en derin yeri 18 m’dir.
Ortalama uzunluğu 2 km bulmaktadır
Abant gölü yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Abant hem günübirlik gezip görmek hem de konaklamak amacıyla tercih edilen çok popüler bir bölgedir
1988 yılında “Tabiat Parkı olarak korumaya alınmıştır.
Göl çevresindeki ormanlarda yabani hayvanlardan tilki, çakal, kurt, ayı, domuz, geyik, karaca, tavşan, sincap, gelincik; su kuşlarından yaban kazları, yaban ördekleri, balıkçıl, sakarmeke, karabatak, turna, yırtıcılardan; şahin, doğan, kara akbaba, kaya kartalı, atmaca, baykuş, diğer kuş çeşitleri olarak; toygar, alakabak, puhu, gökdoğan, ağaçkakan, karatavuk, bülbül, ispinoz ve saka görülmektedir.
Mevcut konumda wc çevresinde market ve çeşitli manav ürünleri satıldığından ve göl çevresinde güvenlik görevlileri olduğundan aileniz ile rahat kamp yapabileceğiniz bir bölgedir.
Abant gölü ve çevresine doğal güzelliği ve kolay ulaşılabildiğinden dolayı yoğun ziyaretçi akını olmaktadır.
Günü birlik piknikçiler ve turistik turları da içine eklediğimiz zaman ister istemez kalabalıktan oluşan sesler gece size konforlu bir uyku uyama şansı pek tanımıyor
Çevrede yakacak konusunda odun bulunmadığından yanınızda odun götürünüz lütfen
Ben kamp sırasında yaş ağaçları kesip yakmaya çalışan canavarlar gördüm maalesef
Ve bunu çocuklarının yanında yapmaya çalışıyorlardı.
Aile kampları çok önemli bir etkinliktir
Özellikle çocuklarımızı kapitalizmin bir parçası olarak bir ödülmüş gibi hafta sonları AVM lere götürüp köreltmek yerine bu tür etkinlikleri sevdirerek az da olsa rahatlatmak gerekir
yapılan araştırmalar insanlar vücutlarındaki enerji ve elektriği atamadıkları zaman daha agresif ve saldırgan olduklarını ortaya koyuyor.
Toprağa basmak doğada olmak bu tür olasılıkları minimize etmektedir
Abant gölü etrafında belirlenmiş yerler dışında kamp yapmak yasaktır
son olarak hatırlatmakta gerek duyduğum;
*Lütfen bulunduğunuz bölgeye ve sonradan değişebilecek hava şartlarına bağlı yeterli ekipman ve tecrübeli kişilerle kamplarınızı yapınız.
*Gideceğiniz bölgenin hava şartlarını ve çevre bilgisini mutlaka araştırın.
*ilk yardım çantanız ve ilk yardım bilginiz olması sizin ve yanınızdakileri hayata bağlar.
Kazasız kamplar dilerim.
Doğa ile kalın
Ruhunu özgür bırak
Diğer fotoğraf ve paylaşımları takip için